Nicole Wilson - Blomsteryoga

Nicole Wilson - Blomsteryoga

Har du känt lyckan när du sått ett frö och det börjar krypa upp ett litet liv i den mörka jorden? Vet du hur det är att glömma bort tid och rum när du fokuserar på att få din planta och trädgård att blomstra? Det kallas blomstermeditiation. För en professionell trädgårdsdesigner som Nicole Wilson är trädgård också ett jobb och hon behöver addera yoga i sitt liv för att inte sprängas av alla kreativa tankar som far genom hennes huvud.

 

Hej Nicole! Har du yogat idag? 

Ja, jag har precis varit på min favorityogaklass: hotyoga. Jag älskar att yoga i värme.

Fotograf: Karin Hasselström

Vad har du för yoga-rutin?

Jag tränar framförallt på Fightbox där jag kör runbox och cirkelträning och sen kompletterar jag med yoga 1 gång i veckan. Jag går alltid på studio när jag yogar för att få bästa lugn och fokus och älskar yoga i värme.

Varför började du med yoga? 

När jag började såg jag det mer som en utmanande träningsform då det var yoga i värme, men idag utövar jag yoga framförallt för det mentala och för att tvinga mig att stanna upp i mitt annars hektiska tempo.

Jag har tusen bollar i luften som egenföretagare och har alltid haft. Jag upplever det ofta svårt att vara närvarande i nuet. Yogan får mig att stanna upp, andas och vara närvarande. Det får mig att rensa tankar och ger ny energi till att vara kreativ och få nya idéer.

Du har yogat i många år, har din yoga utvecklats med åren tycker du?

Yogan har alltid fått mig att må bra mentalt men gör mig också stark och smidig.

Har du någon meditationstanke eller ord?

Ofta när jag yogar brukar bilder på min mamma dyka upp. Hon gick bort för 10 år sen. Det är som att en dörr till det inre öppnas upp.ett textfält.

Vilken yogaövning är du en stjärna på?

Trädet. Kanske givet med tanke på att jag är trädgårdsdesigner. Haha.

Du odlar ju väldigt mycket i din trädgård. Finns det något du odlar själv som du gärna äter eller dricker efter ett yoga pass? 

Äppeljuice med grönkål.

Finns det några samband med att designa en trädgård och yoga? 

Spännande tanke. För mig är det nog precis tvärtom. I yogan är det stilla i huvudet och när jag formger en trädgård så studsar idéerna fram och tillbaka som en studsboll. Så nej är svaret på din fråga.

Hur skulle en rebellisk trädgårdsdesign se ut om du fick designa den?

Jag älskar att krocka olika element för att hitta nya infallsvinklar och få nya idéer. En rebellisk trädgård är för mig att skapa något nytänkande och inte bara skapa likadant som alla andra gör.

När har du ditt Wool rebel plagg på dig? 

Jag älskar min Tedd jacka! Den värmer perfekt när jag är ute och skissar i trädgårdar på våren och sensommaren, men även super som ett extra lager under en jacka i vinter. 

Fotograf: Kristofer Matti