Vår historia

Det är 2018 och en morgon, efter att ha lämnat barnen i skolan, stöter jag på en annan förälder som arbetar som fårklippare. Han berättar att alla får klipps minst en gång om året av hygieniska skäl men att i stort sett all ull slängs!

Helena kunde inte få bort den bortkastade ullen ur tankarna. Hon var tvungen att göra något åt slöseriet av ett så fantastiskt material  - även om livet var otroligt hektiskt. Så hon lanserade Wool rebel med en dröm om att göra något bra av all fin ull. 

Vi bestämde oss för att anta utmaningen att göra fodrade västar och jackor med ull som annars skulle slängas som isolering. Det första steget var att utveckla vår egen isolering -FÅRTEX®, tillverkad av 100% ull från lokala bönder. Det tog oss 3 år att skapa en prototyp. Efter många tester på hur man bäst bearbetar ullen upptäckte vi att maskiner från bilindustrin var bäst då de vanliga kardningsteknikerna inte fungerade.

Processen med att testa, göra om och förnya har fortsatt då vi har fokuserat på vår Wool rebel dröm, att sy kläder lokalt med svenskt ullfoder. Nu har vi hittat en bra produktionskedja och kan tillverka kläder vi älskar!

Hoppas du kommer gilla dem lika mycket som vi och vill bli en Wool rebel du med! 

/Helena & Charlotte